Rondom Zwangerschap en  Geboorte

Zwangerschapsmassage

Biodynamische massage tijdens de zwangerschap helpt je om uit de stress en in de rust te komen. In de ontspanning is er ruimte voor je kind om te groeien. en zich te ontwikkelen.Tijdens de bevalling 'weet' je lichaamhoe het kan ontspannen, wat de bevalling makkelijker en minder pijnlijk kan maken. Massage tijdens de zwangerschap houdt je fit, bevordert de aanmaak van gelukshormonen, verlicht fysieke klachten zoals rugklachten en zware benen, houdt je huid in conditie en verhoogt je lichaamsbewustzijn. Klachten worden op natuuerlijke wijze verlicht.

 

Spirituele Zwangerschapsbegeleiding

Conceptie, zwangerschap en geboorte zijn diep tranformerende processen, zowel voor de moeder als het kind. De begeleiding helpt je om te ervaren wat er op zielsniveau gebeurt en om het process van zwangerschap en geboorte bewust te doorlopen. Op verschillende niveau's maak je al voor de geboorte contact met je kind.

  • Voor moeders/ ouders die zwangerschap en geboorte bewust willen beleven
  • Als je als voor de bevalling contact wilt maken met je kind
  • Als je zwangerschap niet zo lekker loopt en je wilt onderzoeken wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn.
  • Als je nog afscheid wilt nemen van een kind dat bij je is gekomen maar niet geboren is.

Verwerken van Moeilijke of Traumatische Bevalling

Soms loopt een bevalling niet zoals je zou wensen en moet er medisch worden ingegrepen. Dat kan dramatisch zijn voor zowel moeder als kind. Vaak is er geen aandacht voor de angsten en traumatische ervaringen van moeder en kind. Ook  vaders kunnen zich machteloos voelen. Vaak heeft dit impact op de bonding die in een natuurlijke situatie na de bevalling op gang komt.

In de begeleiding is er ruimte voor je ervaring en het verwerken hiervan. Er is de mogelijkheid voor individuele sessies, maar ook om samen met je kind de moeilijke start te verwerken en de bonding te herstellen.