Rondom Zwangerschap en  Geboorte

Zwangerschapsmassage

Biodynamische massage tijdens de zwangerschap helpt je om uit de stress en in de rust te komen. In de ontspanning is er ruimte voor je kind om te groeien en zich te ontwikkelen. Doordat je inde massage rust en ontspanning hebt ervaren,'herinnert' je lichaam tijdens de bevalling hoe het kan ontspannen, wat de bevalling makkelijker en minder pijnlijk kan maken. Massage tijdens de zwangerschap houdt je fit, bevordert de aanmaak van gelukshormonen, verlicht fysieke klachten zoals rugklachten en zware benen, houdt je huid in conditie en verhoogt je lichaamsbewustzijn. Klachten worden op natuuerlijke wijze verlicht.

 

Verwerken van Moeilijke Zwangerschap of Bevalling

Soms loopt een zwangerschap of bevalling niet zoals je zou wensen en moet er medisch worden ingegrepen. Dat kan dramatisch zijn voor zowel moeder als kind. Vaak is er achteraf weinig of geen aandacht voor de angsten en traumatische ervaringen van moeder en kind. Ook  vaders kunnen zich machteloos voelen. Vaak heeft dit impact op de bonding die in een natuurlijke situatie na de bevalling op gang komt.

In de begeleiding is er ruimte voor je ervaring en het verwerken hiervan. Er is de mogelijkheid voor individuele sessies, maar ook om samen met je kind en partner de moeilijke start te verwerken en de bonding te herstellen.

 

Ik werk met lichaamsgerichte begeleiding en opstellingswerk, en als het passend is maak ik gebruik van het 'Helende gesprek' en het 'Helende bad', zoals ik dat van Nicole Ebrecht-Fuss in Duitsland geleerd heb.

In moeilijke of traumatische ervaringen word verbinding verbroken. In de begeleiding werken we aan het herstellen van verbinding, met jezelf en met je kind.