BIODYNAMISCHE  THERAPIE 

Biodynamische therapie is een lichaamsgerichte psychotherapie, die als uitgangspunt de eenheid van lichaam en geest heeft. Met behulp van verschillende massages en zacht lichaamswerk worden lichamelijke en psychische klachten behandeld.

 

Stressgerelateerde klachten, Burnout en Depressie

Klachten die zijn ontstaan door chronische spanning, zoals moeilijk kunnen ontspannen, slaapproblemen, hoofdpijn, rugklachten, buikklachten, obstipatie, depressie, geprikkeldheid, chronische vermoeidheid en burn-out. De biodynamische behandeling brengt het verstoorde evenwicht tussen het sympathische en het parasympatische zenuwstelsel weer in balans.  Daardoor is je organisme weer beter in staat is om stress te reguleren.

 

Ontspanning en aandacht voor jezelf    

Massage is een van de oudste methodes om lichamelijke en emotionele gezondheid in stand te houden.  Tegenwoordig zijn mensen blootgesteld aan een overmaat aan prikkels, en veel mensen vinden weinig echte ontspanning in hun dagelijks leven.

Je regelmatig laten masseren is een aangename manier om de vicieuze cirkel van constante overspanning te doorbreken. Het is een goede investering in je gezondheid en welbevinden.

De biodynamische methode biedt hiervoor ontspannende en stressafvoerende massages, waarbij op de verschillende weefsellagen spanning afgevoerd wordt en je hele organisme gerevitaliseerd wordt.

Je voelt je weer in contact met jezelf, meer in balans, diep ontspannen,  verfrist en vitaal.

 

Ondersteuning in moeilijke situaties

Als je vastzit in je relatie of je werk,  of als je een verlies te verwerken hebt, kan de therapie een plek zijn om  meer bewustzijn en ruimte in de situatie te brengen en weer in contact met jezelf en je kracht te komen.  Je kunt  een nieuw evenwicht vinden en van daaruit weer de richting van je stappen bepalen.

 

Weinig contact voelen

Als je het moeilijk vindt om contact te maken met anderen of meer in contact wilt komen met je lichaam en je gevoelens.

Als je je werkelijke behoeften en kwaliteiten wilt ontdekken om van daaruit je leven vorm te geven.

Met behulp van massages, imaginatie en lichaamswerk ga je onderzoeken wat er in je leeft, en ontdek je waar je uit contact gaat, wat erachter ligt, welke verlangens hieronder begraven zijn en hoe het is om meer gevoel toe te laten.

 

Trauma en Ontwikkelingstrauma

Verwerken van nare of traumatische ervaringen, zowel recent als langer geleden. De biodynamische therapie ondersteund door de harmoniserende werking op het zenuwstelsel, het bieden van veiligheid door de zachte en respectvolle benadering. Door de lichaamsgerichte benadering kan de schrik en het trauma ook op fysiek niveau getransformeerd worden. Er kunnen op lichamelijk niveau grenzen, veiligheid en ontspanning ervaren worden.