Wat is Biodynamische Therapie?

.......NAAR EEN VRIJ STROMENDE LEVENSENERGIE.......

Biodynamische Therapie

Biodynamische therapie is een lichaamsgerichte psychotherapie. Met behulp van verschillende massages en zacht lichaamswerk word je uitgenodigd om weer in dieper contact te komen met je lichaam en gevoelens. Het werken met imaginatie en het onderzoeken van innerlijke beelden helpt om het contact met je zelfhelende krachten te herstellen.

 

In de massagetherapie werken we met het vermogen van het lichaam om los te laten en te ontspannen. Deze natuurlijke neiging van het lichaam wordt door de massages ondersteund en gestimuleerd, zodat je vastgehouden spanning en stress in je eigen tempo weer kunt loslaten. Je wordt uitgenodigd om weer te voelen, je bewust te worden van oude blokkades en de stroom van levensenergie weer toe te laten. Hierbij is belangrijk wat goed en prettig voor je voelt.

 

In de vegetotherapie worden met behulp van adem- en lichaamswerk opkomende impulsen en gevoelens onderzocht en tot expressie gebracht. Je komt steeds meer in contact met wat er in je leeft. Je energie kan vrijer stromen en je voelt weer je oorspronkelijke emoties en vitaliteit. Vanuit een houding van zelfaanvaarding en mededogen kunnen oude pijn en negatieve gevoelens begrepen en geïntegreerd worden, en kan er heling plaatsvinden.