BIODYNAMISCHE MASSAGETHERAPIE

......NAAR EEN VRIJ STROMENDE LEVENSENERGIE.......

Biodynamische Massage stimuleert  en activeert het natuurlijke vermogen van je lichaam om stress te reguleren. Blokkades kunnen smelten en vastgezette energie kan weer stromen. In de biodynamische therapie wordt ervan uit gegaan, dat spanning en blokkades zich niet alleen vast  zetten in de spieren, maar dat de energie ook op andere niveaus kan stagneren. In de massage wordt op de verschillende structuren van het lichaam gewerkt, zoals de botten, de spieren, de spiermembraan, het bindweefsel, het lichaamsvocht, de huid en de aura.     

Er wordt gewerkt met verschillende soorten massages, die stress-afvoerend, rustgevend, vitaliserend, ruimtegevend, begrenzend of bevestigend kunnen werken.

                                    

Biodynamische massage is een zachte methode. Een uitgangspunt in de biodynamische therapie is het  'respect voor de beschermende weerstand'.  Belangrijk is wat goed en prettig voor je voelt. Door de massage wordt het lichaam uitgenodigd om te ontspannen, en wordt je uitgenodigd om te voelen en om weer contact maken met jezelf in het hier en nu.

  

Biodynamische massage werd ontwikkeld door de Noorse psychologe en fysiotherapeute Gerda Boyesen. Ze ontdekte bij haar werk met psychiatrische patienten, dat mensen die tijdens de massage veel borrelende buikgeluiden hadden, sneller herstelden. Haar ontdekking dat stress ook via de darmperistaltiek gereguleerd wordt, wordt de laatste jaren door wetenschappelijk onderzoek (o.a. naar de 'buikhersenen' ) steeds meer bevestigd.  In de biodynamische therapie wordt dan ook gewerkt met een stethoscoop, waardoor de buikgeluiden hoorbaar zijn voor cliënt en therapeut.